Водачът във Висшата лига "Ливърпул" приключи участието си в Купата на Англия. С голяма част от резервите мърсисайдци загубиха с 1:2 гостуването си на "Улвърхемптън" от третия кръг на турнира.

Раул Хименес даде преднина на "вълците" през първата част. "Ливърпул" изравни в началото на второто полувреме чрез Дивок Ориги, но малко по-късно Рубен Невеш донесе успеха за "Улвърхемптън".

Загубата е втора за "Ливърпул" в рамките на няколко дни. В четвъртък червените допуснаха поражение от "Манчестър сити" в дербито на върха във Висшата лига.

Клоп реши да заложи на много от футболистите, които рядко получават шанс за изява. Германският специалист направи цели десет промени в състава, като само Деян Ловрен започна като титуляр и предишния мач със "Сити".

В игра за червените се появиха 18-годишните Рафаел Камачо и Къртис Джоунс, докато още в шестата минута 16-годишният холандец Ки Хоевер замени Ловрен, който получи травма.

В началото "Ливърпул" имаше превъзходство в притежанието на топката, но "Улвърхемптън" беше отборът, който създаваше опасности пред Симон Миньоле.

В 38-ата минута "вълците" поведоха след попадение на Хименес. Нападателят се откъсна от центъра и необеспокоявано даде преднина на отбора си, след като секунди преди това Джеймс Милнър сбърка отиграване в центъра на терена.

"Ливърпул" се върна бързо в мача в началото на втората част. В 51-ата минута шут на Милнър беше блокиран, а впоследствие топката попадна в Ориги. Белгиецът се разписа със силен удар с левия крак от границата на наказателното поле.

Четири минути по-късно обаче "Улвърхемптън" отново взе преднина в резултата, когато далечен изстрел на Невеш остави Миньоле безпомощен.

В 69-ата минута Джердан Шакири можеше да изравни, но швейцарският национал уцели страничната греда след изпълнение на фаул отблизо. До края "Ливърпул" се опита да се върне в резултата, но влизането на Мохамед Салах и Роберто Фирмино не дадоха желания резултат.

Дневник