Ивелин Попов се раздели със "Спартак" (Москва), след като разтрогна договора си с тима. Българският футболист го съобщи в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". Попов игра за "Спартак" от 2015 г., като с отбора спечели титлата в Премиер лигата и Суперкупата на Русия.

"Благодаря за незабравимите моменти! Никога няма да забравя шампионския сезон, прекрасните вечери в Шампионската лига и Лига Европа! И най-вече - невероятните фенове, които са шампиони всеки ден! "Спартак" не е просто мой любим отбор, "Спартак" се превърна в част от семейството ми! Благодаря", написа Попов във "Фейсбук".

Попов разтрогна договора си при започването на зимната подготовка на "Спартак". По-рано през деня медиите в Русия цитираха изказване на българския национал, който беше преминал медицински прегледи. "Дали ще остана в Москва? Все още не знам какво ще се случи. Ще видим точно какво ще стане в следващите седмици", каза Попов.

Фаворит за подписа на българския национал е друг руски тим, "Ростов". Попов е добре познат в Премиер лигата, където игра още за "Кубан" (Краснодар) и за кратко беше преотстъпен на "Рубин" (Казан). Интерес към Попов има и от "Динамо" (Москва), откъдето обаче обявиха, че той е отказал предложение на тима от столицата.

Дневник