Байерн" (Мюнхен) е отправил нова оферта за крилото на "Челси" Калъм Хъдсън-Одой, съобщи "Скай спортс". Германският шампион е предложил 35 милиона паунда, за да привлече английския тийнейджър.

Това е четвъртата оферта, която баварците изпращат за 18-годишния футболист. Предишните са били на стойност 13.5, 20 и 30 милиона паунда, като "Челси" е отказал всяка една от тях, пише още "Скай спортс".

Хъдсън-Одой има още 18 месеца от договора си с "Челси". По информация на "Скай спортс" той е отказал последното предложение на лондонския клуб за удължаване на контракта.

Сред другите клубове, които имат интерес към юношеския национал на Англия интерес, са "Ювентус" и "Лайпциг".

Хъдсън-Одой е продукт на академията на "Челси", като има 11 мача за първия отбор. Той се представи силно при последната си поява - срещу "Нотингам форест" за Купата на Англия, като изработи и двата гола на Алваро Мората за победата с 2:0.

След мача мениджърът на "Челси" Маурицио Сари заяви, че евентуален трансфер извън Англия няма да бъде "мъдро решение" за Хъдсън-Одой. "Той е много млад. Бъдещето е пред него. Има страхотно бъдеще тук в Англия - с "Челси" и националния отбор. Да остане тук ще е много по-добре за него", каза италианецът.

Дневник