Байерн" (Мюнхен) обяви привличането на френския защитник Бенжамен Павар от лятото. Футболистът на "Щутгарт" ще се присъдини към баварците за началото на следващия сезон, но сумата по трансфера не се споменава. Новината обяви спортният директор на "Байерн" Хасан Салихамиджич на пресконференция в Доха, където тимът е на лагер преди подновяването на Бундеслигата.

Павар, който през миналото лято спечели световното първенство с Франция, е подписал договор за пет години. Футболистът беше сред титулярите по време на турнира за Франция, като голът му срещу Аржентина (4:3) в осминафиналите беше избран за най-красив.

"Павар е млад футболист с доказани качества. Той вече е световен шампион и всички в "Байерн" много се радвам, че от лятото той ще бъде наш играч", каза Салихамиджич за 22-годишния защитник.

Павар става втория играч, който подписва с "Байерн" в този трансферен прозорец, след като клубът вече обяви привличането на канадския нападател Алфонсо Дейвис от "Ванкувър уайткепс".

Спортният директор на немския шампион коментира и ситуацията с играча на "Челси" Калъм Хъдсън-Одой. Във вторник стана ясно, че баварците са изпратили четвърта оферта за англичанина.

"Хъдсън-Одой е един изключително интригуващ играч, към когото ние определено проявяваме интерес. Той има качествата да играе за "Байерн, а и стилът му би подходил на играта ни", заяви за младия англичанин той.

Дневник