„Тотнъм" отложи за пореден път преместването на новия си стадион, съобщиха от клуба. Поне до края на февруари двубоите на първия тим ще продължат да се играят на националния стадион "Уембли". "През изминалия месец бяха извършени много ремонтни дейности, решаване на софтуерни проблеми и подмняа на част от инсталацията. Също така продължава тестването на плановете за евакуация", съобщиха от клуба.

Срещите от Висшата лига на "шпорите" с "Уотфорд" (30 януари), с "Нюкасъл" (2 февруари) и с "Лестър" (10 февруари) със сигурност ще се проведат на "Уембли". От клуба добавиха, че за тях капацитетът на стадиона ще бъде намален до 51 хиляди места.

Като жест към феновете си "шпорите" обявиха, че ще продават билети за трети три мача в пакет и цената ще бъде по-ниска, на нивата от сезон 2017-18.

Срещата от осминафиналите в Шампионската лига с "Борусия" (Дортмунд) на 13 февруари също остава на "Уембли".

"Бих искал да се извиня на нашите фенове и да ви благодаря за продължаващото търпение. Дължим отговор на нашите фенове и затова правим това разяснение. Сега търсим възможно най-бързо решение на въпросите, да покрием изискванията и да преминем тестовите събития, за да можем да се преместим в новия ни дом", гласи съобщение от президента на клуба Даниел Леви.

"Тотнъм" трябваше да се премести на новия си 62-хиляден стадион още през септември. Първоначално беше съобщено, че това ще стане след Нова година, а сега идва ново забавяне.

Дневник