Катар се подготвя за домакинството на световното първенство по футбол през 2022 г., а наравно с това работи и по подсилването на националния си отбор. Според "Франс футбол" страната от Персийския залив иска Арсен Венгер да води националния тим на домашното първенство след три години.

Френският специалист е без работа от лятото, когато напусна "Арсенал" след близо 22 години начело на "артилеристите". Венгер обяви, че от 1 януари ще започне работа, но това не се случи.

Наскоро 69-годишният обяви, че "теренът му липсва" и с удоволствие би работил. В свои интервюта от миналата година Венгер обясни, че няма предпочитания дали би водил клубен или национален отбор.

"Франс футбол" добавя, че Венгер има тесни връзки с Катар. Той е водещ анализатор на телевизията beIN Sport, която се управлява от катарската кралска фамилия. Заради това през миналата година французинът беше свързван и с поста на спортен директор в ПСЖ, също собственост на Катар чрез дружеството "Катар спортс инвестмънт".

В последните месеци името на Венгер беше свързвано с треньорския пост в "Милан" и "Байерн" (Мюнхен). Французинът сам отрече, че ще премине в Милано, а "Байерн" чрез президента си Ули Хьонес отхвърли подобни твърдения.

По информация на "Франс футбол" сред другите имена, които са обсъждани в Катар за национален селекционер, са Леонардо Жардим, Шави Ернандес и Зинедин Зидан. Португалецът избра да продължи кариерата си в Китай, а Зидан е без работа, след като през миналото лято напусна "Реал" (Мадрид).

Шави все още играе, като е част от катарския "Ал Сад". Халфът обаче неведнъж изрази желание да започне треньорска кариера.

Дневник