"Реал" (Мадрид) направи сериозна крачка към класиране на четвъртфиналите в Купата на краля, след като победи "Леганес" с 3:0 в първия мач. Европейският клубен шампион спечели след голове на Серхио Рамос, Лукас Васкес и Винисиус, но полупразният "Сантяго Бернабеу" помрачи настроението на отбора.

На трибуните на стадиона присъстваха едва 44 231 души, което е половината от капацитета на съоръжението. Това е най-ниската посещаемост на домакински мач на "Реал", в който и да е турнир от точно една година.

На 10 януари 2018 г. равенството на "кралския клуб" срещу "Нумансия" (2:2) също в Купата на краля, беше гледано от 37 553 души.

Двубоят беше съпътстван от поредния труден период на "Реал". Тимът беше без победа през 2019 г., след като направи равенство с "Виляреал" и после загуби на "Бернабеу" с 0:2 от "Реал сосиедад".

В срещата за Купата на краля Серхио Рамос вкара своя гол №100 в кариерата за "Реал" и Испания.

"Не се притеснявам от това колко души е имало на стадиона. "Реал" има милиони фенове по света. Където и да отидете на планетата има фенове на "Реал" и те са много, не говорим за един. Все пак няма как всички хора да са на стадиона, а и говорим за работен ден", каза след срещата треньорът на тима Сантяго Солари.

"Повтарям ви, феновете ни стотици милиони", добави аржентинецът в малко по-назидателен тон към репортерите.

Дневник