Защитникът Деян Ловрен ще пропусне следващия мач на националния отбор на Хърватия. 29-годишният футболист на "Ливърпул" е наказан от УЕФА заради обидна публикация в интернет.

Коментарът, за който са спрени правата на Ловрен, дойде след двубой между Хърватия и Испания от Лигата на нациите през ноември. Световните вицешампиони спечелиха драматична победа с 3:2 след гол в 93-ата минута.

След срещата в социалната мрежа "Инстаграм" се появи видео, в което Ловрен нарича испанските футболисти "п***и". След това той публикува снимка, на която печели въздушен дуел със Серхио Рамос.

Двамата централни защитници имат конфликт още от финала на Шампионската лига между "Ливърпул" и "Реал" (1:3), когато испанският футболист контузи звездата на мърсисайдци Мохамед Салах.

Размяната на реплики чрез медиите между Ловрен и Рамос продължи през цялата година. След мача в Загреб хърватинът обвини испанския отбор, че не умее да губи със стил.

"Ние показахме по-големи топки от тях. Те се държаха грубо на терена, нямаше феърплей. Когато загубихме с 0:6 (в първия мач), ние бяхме учтиви. Сега само Алваро Мората ни поздрави. Никога не ми се е случвало такова нещо. Много съм доволен, защото те си мислеха, че са по-големи от нас, но ние им доказахме, че грешат", каза тогава Ловрен.

Централният защитник ще пропусне първия мач на Хърватия в квалификациите за Евро 2020. Сребърните медалисти от световното първенство посрещат Азербайджан на 21 март.

Междувременно мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп обяви, че Ловрен ще пропусне предстоящия двубой с "Брайтън" във Висшата лига (12 януари). Хърватинът получи мускулно разтежение в мача за Купата на Англия с "Уулврхемптън" (1:2).

Германският треньор очаква отново да може да използва Ловрен след шампионатния мач с "Кристъл палас" на 19 януари.

Дневник