Носителят на трофея "Нефтохимик" ще се изправи срещу домакина "Хебър" във финала на волейболната Купа на България. Тимовете от Бургас и Пазарджик стигнаха до битката за трофея след убедителни победи срещу "Добруджа" и "Левски".

"Нефтохимик", който вчера оцеля след драматичен двубой с ЦСКА, нямаше никакви проблеми в първия полуфинал. Шампионите, водени от старши треньора Найден Найденов, се наложиха над "Добруджа" с 3:0 (25:21, 25:21, 25:17).

Във всяка една от трите част тимът от Добрич започваше добре и беше равностоен до втората техническа пауза. След това обаче бургазлии взимаха надмощие и печелеха спокойно геймовете.

"Не съм доволен от представянето на контраатака. Можехме да бъдем и по-убедителни, но някак не се получаваше организацията. Изпуснахме доста контраатаки, и то обработени топки. Към това имам претенции", коментира Найденов, цитиран от bgvolleyball.com.

"Със сигурност трябва да дадем още повече от себе си във финала. Този мач ще е съвсем различен. Трябва ни още по-голяма концентрация и ще можем да победим", каза още треньорът на "Нефтохимик".

Вторият полуфинал в зала "Васил Левски" в Пазарджик също не предложи голяма интрига. "Хебър" беше дори по-убедителен от "Нефтохимик", като спечели срещу "Левски" с 3:0 (25:16, 25:22, 25:19).

Финалът на Купата на България е в неделя от 18.30 часа.

Дневник