"Ливърпул" постигна важна победа като гост над "Брайтън" с 1:0 в събота и върна преднината си от седем точки пред шампиона "Манчестър сити". След срещата мениджърът на червените Юрген Клоп заяви, че е най-доволен от поведението на своите играчи.

"Победата е важна, но още по-важно е, че ние не допуснахме спад или негативни емоции след двете загуби. Когато паднеш от коня е най-важно да се качиш обратно върху него", каза германецът.

Според него зрялостта на играчите си личи в начина, по който те се защитават в срещите. Червените имат най-добрата защита във Висшата лига, като са допуснали само десет гола в 22 мача. Шампионът "Сити" и "Челси" са получили 17 попадения дотук.

"Много съм доволен от моите момчета, защото бяха страхотни. Когато ги видиш как говорят помежду си на терена, как се защитават като един и са толкова отдадени. Преди мача думата, която използвах много беше готовност, но сега използвам зрялост. Точно това показахме", каза още Клоп.

"Ние не сме "Харлем глоубтротърс", ние трябва да постигаме резултати, което не е лесно. Представянето ни не беше най-доброто от началото на сезона, но беше достатъчно зряло, за да вземем трите точки".

Дневник