Вратарят Пламен Илиев преминава в "Лудогорец", защото седемкратният шампион е най-добрият отбор в България в момента. Това каза националният футболист при заминаването си за Турция, където ще се присъедини към подготовката на шампионите.

Илиев обяви, че е говорил по телефона с треньора на вратарите в Разград Здравко Здравков. Двамата се познават от преди, като работеха заедно в "Левски".

На въпрос дали е имало вариант да се върне на стадион "Георги Аспарухов", Илиев отговори, че не се интересува от ситуацията в клуба към момента.

"Когато настъпи време да се изправя срещу сините, може да се появят сантименти, но засега няма такива. За мен присъединяването към "Лудогорец" и връщането в българското първенство не е крачка назад. Ще бъда част от отбор, който е много над останалите в шампионата", каза Илиев пред "Нова".

Илиев беше купен от "Астра" (Гюргево) шест месеца преди да изтече договорът му с румънския тим. Трансферната сума е 150 хиляди евро.

Вратарят е вторият нов през зимната пауза след румънеца Адриан Попа, който преминава под наем от "Рединг". "Лудогорец" има договор и с халфа на "Ботев" (Пловдив) Серкан Юсеин.

Дневник