Барселона" продължава с убедителното си представяне и записа шеста поредна победа в Ла Лига, която възстанови аванса от пет точки на върха. Каталунците надвиха на своя "Камп ноу" гостуващия "Ейбар" с 3:0.

В трета поредна среща у дома футболистите на Ернесто Валверде не допускат гол в мрежата си, като играят все по-добре.

Попаденията за 13-ия успех от началото на сезона отбелязаха Луис Суарес на два пъти и Лионел Меси. Аржентинецът вкара 13-и гол срещу баския тим.

Уругваецът откри в 19-ата минута след атака в запазения стил на "Барселона". С няколко подавания на много висока скорост и с по едно докосване Суарес и Коутиньо матираха защитата на баските. Централният нападател на "Барселона" стреля от малък ъгъл и с фалцов удар не остави шансове на вратаря – 1:0.

До края на първата част футболистите на Валверде така и не направиха нищо интересно пред вратата на гостите. Голът на Суарес остана единственият точен удар за първите 45 минути, които зрителите на "Камп ноу" видяха.

Малко след подновяването на играта "Барселона" бързо удвои и до голяма степен реши изхода от срещата. Суарес намери Меси в 53-ата минута, а нападателят с №10 нямаше как да сгреши.

Меси отбеляза своя гол №400 в Ла Лига в 435-ата си шампионатна среща. Аржентинецът стана първият играч достигнал до тази бройка в испанския елит. Зад него е Кристиано Роналдо, който има 311 гола за "Реал" (Мадрид).

Освен това Меси вкара 17-ия си гол от началото на сезона в същия брой мачове.

Само шест минути след гола на Меси, Суарес се разписа за втори път и оформи крайния резултат. Уругваецът получи хубаво подаване от Сержи Роберто и от малък ъгъл реализира за втори път в двубоя. С двата си гола Суарес се доближи на три зад лидера при реализаторите Меси.

Дневник