Манчестър юнайтед" продължи с прекрасното си представяне при Оле Гунар Солскяр, като взе нова победа, надвивайки "Тотнъм" с 1:0 в дербито от 22-ия кръг във Висшата лига. В герои за "червените дяволи" на "Уембли" се превърнаха Маркъс Рашфорд, който вкара единственото попадение и вратарят Давид де Хеа – отличил се с невероятни намеси.

"Юнайтед" постигна пета поредна победа във Висшата лига и шеста във всички турнири. Тимът вече има 41 точки, колкото и намиращият се на петото място "Арсенал".

Освен това във втори пореден мач "червените дяволи" спечелиха като гост и запазиха мрежата си суха. "Тотнъм" загуби за втори път в последните си три шампионатни срещи, като пропусна добър шанс да излезе на второто място.

"Шпорите" губят два домакински мача поред за пръв път от април-май 2015 г.

Единственият гол падна в 44-ата минута, когато "Юнайтед" се възползва от отлична контраатака. През първата част "Тотнъм" нямаше нито един точен удар, но след почивката Давид де Хеа беше подложен на истински обстрел. Вратарят обаче отрази 11 точни удара към вратата си, за да гарантира успеха на "червените дяволи".

В първите десет минути двата тима си размениха по една голова опасност, но без да се стига до сериозни положения и пред двамата вратари. "Юнайтед" беше съставът, който имаше лек превес, разчитайки на контраатаки и в 19-ата минута пред Антони Марсиал се откри хубав шанс.

Ударът на френския нападател обаче беше отразен от Юго Лорис.

След това "Тотнъм" взе инициативата и заигра много по-активно. Футболистите на Маурисио Почетино изнасяха топката с постепенни атаки и много силно присъствие по крилата притиснаха "Юнайтед". Последният пас обаче липсваше, като така и не се стигаше до удар към вратата на Де Хеа.

Нападателят на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд играеше изнесен на крилото, където се изтегляше, за да излиза срещу Ян Вертонген, а в центъра в по-голяма част от срещата се задържаше Джеси Лингард.

След един корнер Хари Кейн остана напълно непокрит, но не успя да стреля, след като се засуети. Малко по-късно нападателят вкара гол, но той беше отменен. В 32-ата минута съдиите правилно маркираха засада на Кейн при подаване от Деле Али.

Макар да играеше много по-добре "Тотнъм" така и не успяваше да стигне до точен удар към вратата на Де Хеа. Много активен беше халфът Хари Уинкс, който три пъти стреляше отдалеч.

В самия край на първата част "Юнайтед" откри резултата след отлично проведена контраатака. "Тотнъм" загуби топката в средата на терена, Погба я овладя и веднага намери Рашфорд на дясното крило.

Английският нападател остана сам срещу Вертонген, влезе в наказателното поле и с диагонален изстрел с десния крак преодоля Юго Лорис – 0:1.Рашфорд се разписа в трети пореден мач от Висшата лига и за седми път през сезона. За Погба това пък беше четвърта асистенция след назначаването на Солскяр за мениджър.

След подновяването на играта ситуацията на терена не се промени и "Тотнъм" държеше топката, като атакуваше повече. "Шпорите" можеха много бързо да изравнят, но в 49-ата минута Кейн пропусна останал сам срещу Де Хеа.

Нападателят на "Тотнъм" беше изведен отдясно и стреля по тревата, но Де Хеа спаси с крак.

След първоначалния натиск на "Тотнъм" последваха силни минути за "Юнайтед", като пред Пол Погба се откриха два добри шанса. И в двата случая обаче Лорис се намеси.


След 60-ата минута "Тотнъм" отново си върна инициативата, но Де Хеа пак беше на висота. Макар че защитата на "червените дяволи" започна да се пропуква, вратарят вдъхваше увереност с намесите си.

Първо Деле Али изпусна отличен шанс, а след това Хари Кейн изпревари Рашфорд при центриране от корнер, но Де Хеа пак се намеси ефектно с крак.

До края на срещата се играеше изцяло пред вратата на "Юнайтед", като геройските изяви на Де Хеа продължиха. Испанецът напомни за най-добрите си дни, като буквално беше непреодолим за нападателите в бяло.

Нападателите на Маурисио Почетино направиха всичко, за да стигнат поне до точката, но Де Хеа спасяваше всичко, което летеше към мрежата му.

Дневник