Григор Димитров започна силно представянето си на Australian Open и се класира за втория кръг. Българският тенисист, който е 20-и в схемата на надпреварата, се наложи с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 срещу Янко Типсаревич.

Димитров имаше нужда от обрат и 2.36 часа, за да постигне крайната си цел.

Следващият му съперник ще е Пабло Куевас. Уругваецът преодоля друг сърбин - Душан Лайович, след трисетова победа.

Първият сет беше оспорван, но с късен пробив Типсаревич съумя да вземе преднина. Димитров намери отговор, като подобри значително сервиса си и най-вече успеваемостта си при вкаран втори сервис.

От началото на втория сет до края българинът не даде нито една възможност за пробив пред съперника си и това го отведе към победата. Димитров завърши с близо два пъти повече печеливши удари - 42 срещу 22.

Срещата започна с два гейма, в които съперниците имаха по две възможности за пробив, но и двамата се защитиха и взеха подаванията си. След това те печелиха леко сервис геймовете си до осмия гейм, когато Димитров поведе с 40:15 и имаше отлична възможност за пробив.

Типсаревич обаче се спаси, след което нанесе решителен удар и проби за 5:4, а впоследствие спечели подаването си и взе сета.
Димитров успя да отговори и първият гейм на втория сет беше последният, в който имаше затруднения при сервис гейм. Той спаси възможността за пробив, а веднага след това осъществи такъв. Това се оказа достатъчно, за да изравни.

Българинът премина на още по-висока скорост в третия сет, в който направи три пробива и даде само гейм на опитния сърбин.

Четвъртата част отново беше равностойна, но Димитров продължи умело да използва сервиса си и уверено печелеше сервис-геймовете си. При 5:4 той улови своя миг и направи пробив, с който спечели мача.

Това беше втората победа от шест двубоя за Димитров срещу Типсаревич.

Дневник