Късен гол на резервата Дани Себайос донесе първатапобеда на "Реал" (Мадрид) в Ла Лига през 2019 г. в сблъсъка с "Бетис". Столичният отбор надви андалусийци като гост на "Бенито Виямарин" с 2:1 в най-интересния мач от 19-ия кръг на Ла Лига.

Мадридчани бяха заплашени от това да не спечелят трети пореден шампионатен мач, след като започнаха с 2:2 с "Виляреал" и поражение 0:2 от "Реал сосиедад". С голяма доза шанс и много битка обаче тимът на Сантяго Солари стигна до трите точки.

Попаденията отбелязаха Лука Модрич в 13-ата минута и Себайос в 88-ата. Между тях бившият футболист на "Реал" Серхио Каналес се разписа за "Бетис".


"Реал" беше с много млад състав и дори ексеприментална формация, но въпреки това откри. Попадението падна след грешка на защитата на "Бетис", а Модрич се разписа с красив удар с левия крак, който не остави шансове на вратаря.

След ранния гол "Реал" нямаше много възможности до края на първата част. След почивката ситуацията се усложни за тима на Солари, след като Карим Бензема напусна принудително.

В 67-ата минута Серхио Каналес, който беше най-активен в редиците на "Бетис" изравни. Той получи извеждащо подаване от Джовани Ло Селсо и прокара топката под плонжа на Кейлор Навас – 1:1.

Съдията Ернандес се допита до видеоасистентите си, за да се убеди, че засада няма и призна попадението, като Каналес се оказа на една линия с бранителите.

До края на срещата шансове имаше и за двата тима, като домакините не се възползваха от няколко отлични контраатаки. Така се стигна до 88-ата минута, в която Уилям Карвальо извърши нарушение на границата на наказателното поле.


От него юношата на "Бетис" Себайос не сгреши, превръщайки свободния удар в гол, с което наказа родния си тим.


С трите точки "Реал" събра актив от 33 и се изравни със "Севиля", който е с по-добра голова разлика и заема третото място. "Бетис" е седми с 26 точки.
Дневник