Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Оле Гунар Солскяр вярва, че ключът към успеха на всеки от играчите е осъзнаването къде са. Норвежецът продължи впечатляващата си серия от идването си на "Олд Трафорд" с шеста поредна победа.

"Юнайтед" се наложи с 1:0 срещу "Тотнъм" като гост и се изравни с петия "Арсенал".

"Не мисля, че някой би бил щастлив, ако не печелим мачове. Смисълът е да се печели, но трябва да осъзнаеш, че когато си в "Манчестър юнайтед", трябва да си с усмивка на лицето", каза Солскяр.

"Трябва да се наслаждаваш, като отиваш на работа всеки ден, защото един ден изведнъж всичко приключва и като погледнеш назад, си казваш: "Леле, беше прекрасно време". Затова трябва да се наслаждаваш. Ако печелиш мачове, усмихвай се още по-широко. Ако не - събуди се на следващия ден, върни се на работа и тренирай отново", продължи мениджърът.

Според него отборът не се намира там, където трябва, и е нужна още работа. "Манчестър юнайтед" никога не трябва да се бори само за място в четворката, така че, разбира се, имаме задача да настигнем отборите пред нас", добави Солскяр.

По думите му хората вероятно очакват победа и в следващия мач. В събота отборът приема "Брайтън".

Солскяр дойде на мястото на уволнения Жозе Моуриньо с договор до лятото. Норвежецът вече заяви, че се надява да остане за постоянно. Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт също е сред възможните варианти за мениджър от лятото.

Дневник