Нападателят на "Левски" Ривалдиньо преминава под наем в румънския "Виторул" (Констанца), обяви треньорът и собственик на клуба Георге Хаджи. Легендата на румънския футбол призна на пресконференция, че е взел нападателя, за да повиши конкуренцията в състава.

"Взехме Ривалдиньо, така че имаме нов човек в атаката. Желанието е да сме по-конкурентни на останалите, а това може да стане с нови качествени попълнения. Мисля, че взимаме млади играчи, които ще ни направят по-добър отбор", каза Хаджи.

Ривалдиньо пристигна в "Левски" преди година със свободен трансфер от "Динамо" (Букурещ). За сините обаче бразилецът не успя да се наложи като има едва 13 мача и само един гол. В Румъния Ривалдиньо е достатъчно добре познат от изявите си в "Динамо". С тимът той игра един сезон, като има три гола в румънското първенство и един в Лига Европа.

Хаджи обясни, че Ривалдиньо ще играе във "Виторул" под наем до края на сезона. В договора има клауза за постоянното му откупуване, което може да стане факт през лятото.

Бразилецът се оказа ненужен в "Левски" в началото на зимната подготовка. Треньорът Славиша Стоянович не взе Ривалдиньо за подготвителния лагер в Кипър заедно с халфа Фелипе Нашименто, вратарите Божидар Митрев и Мартин Полачек, както и защитника Аймен Белаид.

"Виторул" е пети с 33 точки в класирането, на 13 зад лидера "Клуж".

Дневник