Възможността Мик Шумахер да тръгне по стъпките на легендарния си баща и да стане пилот на "Ферари" се увеличава. Според италианската версия на Motorsport 19-годишният германец е близо до договор с академията за млади пилот на Скудерията. Това пък ще му осигури позицията на тест пилот в тима на "Ферари".

Шумахер младши е шампион в европейската Формула 3, а от сезон 2019 ще участва в последната стъпка преди Формула 1 – сериите Формула 2, които подгряват елитната категория. Германецът подписа договор с тима на "Према".

Според специализираното издание всичко по договора на Шумахер с "Ферари" е уточнено, като остават единствено малки детайли, преди той да бъде обявен официално. От "Ферари" няколко пъти коментираха възможността да привлекат в редиците си талантливият германски пилот.

"Възможно ли е с тази фамилия да ти кажат "Не" в Маранело?! Мик е голям талант и "Ферари" винаги ще бъде като дом за него. Неговият баща даде много на нашия отбор и всички обичаме фамилия Шумахер. Никой във "Ферари" обаче не иска да поставя под напрежение Мик. Смятам, че това е и семейно решение, но ако той иска да се присъедини към "Ферари", ние нямаме против", каза през миналата година бившият шеф на "Ферари" Маурицио Аривабене.

Мястото на тест пилот може да приближи Шумахер до титулярна позиция в Маранело. През 2019 г. за Скудерията ще карат Себастиан Фетел и Шарл Леклер, който до момента беше пилот на "Заубер". Германецът Паскал Верлайн ще кара в симулатора на тима, докато като резервни пилоти за момента са заявени ветеранът Марк Жене и Антонио Джовинаци, който получи титулярна позиция в "Заубер".

Днвеник