Мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола иска футболистите му да забравят за програмата на основния съперник "Ливърпул" и да мислят само за своите срещи. След победата над "Уулвърхемптън" с 3:0, която върна "гражданите" на четири точки зад червените, Гуардиола изрази готовността на тима му да се бори за титлата.

"Няма какво да направим за мачовете на "Ливърпул", това са си техните срещи и те им принадлежат. Затова казах на моите момчета да не мислят за програмата на съперника, а да гледат нашите срещи. Единственият начин да ги поставим под напрежение е да продължим да печелим, а ако това стане, един ден може те да сгрешат", каза Гуардиола.

Според Гуардиола, ако гледаш само програмата на съперника, обикновено започваш да губиш мачове.

"Трудно е да се поддържа едно постоянно ниво, особено след невероятния сезон, който имахме миналата година. Единственото, което трябва да правим, е да продължим да печелим. Ясно е, че ако не го направим, титлата ще отиде в "Ливърпул", каза още Гуардиола.

"Сити" е в серия от три поредни победи и играе все по-добре. През уикенда тимът гостува на "Хъдърсфийлд", който в началото на седмицата уволни мениджъра си Дейвид Вагнер. Водачът във Висшата лига "Ливърпул" е домакин на "Кристъл палас" в събота.

Дневник