Тръст "Синя България" ще свика извънредно общо събрание на акционерите в "Левски". Причината е, че мажоритарният собствени Спас Русев не е изпълнил поетия ангажимент за провеждане на административна и спортно-техническа реформа в клуба, обявиха от организацията на привържениците.

От управителния съвет на "Синя България" допълниха, че ще потърсят отговорност за начина на управление в "Левски". Фенската организация е основен акционер в клуба, като притежава 10% от акциите на сините.

"Тръст "Синя България" информира, че споразумението с г-н Спас Русев относно провеждането на административната и спортно-техническа реформа в клуба не бе изпълнено едностранно от негова страна. Това стана ясно след провала с назначението на г-н Павел Колев на поста изпълнителен директор", се казва в съобщението.

"Тръстът започва консултации с левскарски формални и неформални организации и групи, както и с дребни акционери за дневен ред и стъпки, които ще предприеме заедно със свикването на извънредно общо събрание на клуба. Нещо повече, "Синя България" ще потърси всяка предвидена от закона отговорност в качеството си на миноритарен акционер заради начина на управление на клуба", заявиха още от тръста.

Дневник