Плановете за революционизиране на испанския футбол от президента на Ла Лига Хавиер Тебас продължават. След като си постави за цел да достигне сделката за телевизионни права във Висшата лига, сега шефът на испанската лига обяви, че Примера ще промени начина, по който се изготвя програмата в шампионата.

От февруари в Ла Лига ще се използва софтуер с изкуствен интелект, който ще определя програмата за мачовете. Софтуерът ще преценява кога е най-добре да се провежда дадена среща. По думите на Тебас всичко ще бъде разработено, за да се увеличи посещаемостта на стадионите, както и телевизионната аудитория.

Въпреки желанието на лигата Тебас отхвърли възможността в Испания да се провеждат срещи по Коледа. Профсъюзът на играчите протестира срещу подобна възможност.

Преди няколко дни испанският футбол обяви, че Сегунда дивисион ще излъчва мачове в Youtube. Второто ниво на испанския футбол е сключило договор с платформата, като целта е да се повиши интересът в световен мащаб. YouTube каналът на лигата ще предостави коментар на английски език в повече от 155 страни, включително в Южна Африка, Индия, Великобритания и Австралия.

Дневник