Бившият №1 Анди Мъри разкритикува Британската тенис федерация затова, че не се е възползвала от успехите му през последните години. Според шотландеца неговите постижения не са се трансформирали в създаването на система за младите тенисисти на Острова.

"Не съм убеден, че Великобритания капитализира успехите, които имахме през последните седем-осем години. Не говоря само за моите постижения, но и за това, което направиха брат ми (Джейми Мъри), Конта и Кайл Едмънд", каза бившият №1.

Мъри спечели два пъти "Уимбълдън" (2013 и 2016 г.), както и US Open веднъж (2012 г.). Британецът игра общо шест финала на "Ролан Гарос" и Australian open, а най-големият му успех бяха двете поредни олимпийски титли в Лондон 2012 и Рио 2016.

Мъри отпадна още в първия кръг в Мелбърн при вероятно последното си участие на Australian open. Британецът загуби от Роберто Баутиста Агут в драматичен мач в пет сета, в който навакса изоставане от 0:2, като има здравословни проблеми.

"Знам, че в Шотландия няма толкова закрити кортове. Почнаха да правят едва в последните 10 години, но не са достатъчни. Как искат да развиват тениса, когато не могат да запалят децата по тази игра", попита риторично носителят на три титли от Шлема.

Дневник