Голямата тройка в тениса продължава да бъде в ролята на фаворит за титлата от Australian Open, каза Роджър Федерер след победата си във втори кръг над Даниел Еванс. Швейцарецът продължи напред, без да е загубил сет в първите си две срещи, и се съгласи с мнението на Новак Джокович, че той заедно със сърбина и Рафаел Надал са основни фаворити в Мелбърн.

"Мисля, че е така. Все още сме в добро състояние да се борим за титлата. Ние знаем как се печелят турнири от Шлема. Новак винаги е фаворит на твърди кортове, а може би и на всякакви кортове, когато се чувства 100% здрав. Рафа също трябва да е фаворит №1, особено когато говорим за "Ролан Гарос", каза Федерер.

Според него многобройните му титли от Големия шлем го поставят сред фаворитите.

 "Мисля, че и аз съм в микса, но не мога да кажа точно какви са шансовете ми. След нас тримата трябва да се оглеждаме и за по-младите момчета, сред които е Александър Зверев. Той може да стигне далеч в някой от турнирите от Шлема тази година", добави Маестрото.

Той срещна проблеми срещу Даниел Еванс, но не позволи това да се отрази негативно на играта му в големи периоди. Бившият №1 среща Тайлър Фриц от САЩ в третия кръг.

"Срещу Дан не успях да се откъсна рано в резултата и това оказа влияние. До втория сет се движехме заедно в резултата, за което той заслужава големи поздравления. Дан игра наистина добре, също така натрупа самочувствие и ми беше много трудно. Определено беше предизвикателство да се изправя срещу някой със сходен стил. На моменти имах усещане, че играя срещу огледалото", каза шесткратният шампион в Мелбърн.

Швейцарецът добави, че в последните години е направил много промени в подготовката си. Федерер разкри, че си позволява да не играе тенис в определени дни, за да има повече време за възстановяване и да отделя внимание на семейството си.

Дневник