Димитър Бербатов ще проведе подготовка с "Берое". Рекордьорът по голове за националния отбор на България е свободен агент, откакто преди година се раздели с индийския "Керала бластърс".

Бившият нападател на "Манчестър юнайтед" замина с тима от Стара Загора за лагер в Турция. "Берое" ще се готви в курорта Белек до 1 февруари, като в този период ще изиграе пет контроли.

През миналата година Бербатов беше спряган за трансфер в "Берое", където треньор е бившият му съотборник от ЦСКА Александър Томаш. 37-годишният нападател обаче неколкократно заяви, че няма желание да се завръща в българското първенство.

През лятото на 2017 г. Бербатов отново изкара подготовка с "Берое". Голмайсторът на Висшата лига за сезон 2010-2011 дори отбеляза победно попадение в контрола със "Славия" (1:0).

"За да поиграя още малко, някой трябва да ме иска. В момента никой не ме иска освен вкъщи. Скоро ще стана на 38 години. Няма как да съм същият и да правя нещата, които съм правил преди", каза Бербатов в края на миналата година покрай представянето на автобиографичната му книга "По моя начин".

Двама играчи ще изкарат пробен период с "Берое" в Турция - Майлсон и Гастон Камара. Договор е подписан с централния защитник от Естония Никита Баранов. Треньорът Томаш коментира и трансфера на централния бранител Камен Хаджиев в "Академия Пушкаш".

"Доволен съм. Това значи, че работим и развиваме играчи. Добри футболисти, които искат да заминат в чужбина, да заповядат в "Берое", каза Томаш.

Дневник