Реал" (Мадрид) се класира за четвъртфиналите за Купата на краля, въпреки че испанският гранд загуби с 0:1 в реванша с "Леганес". Европейският шампион продължава напред в турнира, защото имаше преднина от три чисти гола след първата среща на "Сантяго Бернабеу".

С голяма част от резервите "Реал" излезе с мисъл да спести сили. Единственият гол в мача отбеляза Мартин Брайтвайте през първата част.

Изненадата в турнира поднесе "Жирона". Каталунският клуб стигна до 3:3 при гостуването си на "Атлетико" (Мадрид) и с общ резултата 4:4 продължава към четвъртфиналите заради повечето вкарани голове на чужд терен.

Класирането на "Жирона" дойде по драматичен начин с гол в края. Антоан Гризман беше дал преднина на "Атлетико" в 84-ата минута, но четири по-късно Сеуду Думбия вкара за 3:3.

Мачът между "Леганес" и "Реал" не предложи много възможности пред двете врати. В средата на първата част Сабин беше близо до гола, но ударът му мина встрани от вратата на Кейлор Навас. По-късно бърза контраатака на "Реал" изеведе Иско на стрелкова позиция, но той се забави с обработването на топката.

В 30-ата минута "Леганес" получи нова възможност, която беше реализирана от Брайтвайте. Първоначално нападателят уцели страничния стълб, но впоследствие направи добавка в суматохата в наказателното поле.

През втората част темпото на игра падна. "Леганес" се опита да притисне "Реал" в края, но въпреки възможностите си не успя да стигне до нов гол. В 90-ата минута новото попълнение на белите Браим Диас уцели греда.

Дневник