Вълнуващи и много оспорвани двубои с участието на някои от основните лица белязаха началото на четвъртия ден на Australian Open. В центъра попаднаха мачовете, в които Милош Раонич и Кей Нишикори излязоха победители.

Канадецът се справи със Стан Вавринка в двубой с четири тайбрека и направи обрат за 6:7 (4), 7:6, (6), 7:6 (11), 7:6 (5). Преди това Нишикори спечели с 6:3, 7:6 (6), 5:7, 5:7, 7:6 (7) срещу Иво Карлович.

Съпътстван от дъжда в Мелбърн, мачът между Раонич и Вавринка беше много оспорван. Двамата направиха по 162 точки и завършиха със сходни проценти на сервис. Канадецът направи повече непредизвикани грешки - 34 срещу 22, но и повече печеливши удари - 64 срещу 54.

Първият сет премина без пробиви, макар Раонич да имаше няколко възможности. В тайбрека той взе преднина с минипробив, но след това Вавринка направи обрат и поведе.

Канадецът проби рано във втория сет, но по-късно съперникът му изравни и се стигна до нов тайбрек. Той вървеше оспорвано, но при 6:6 Раонич постигна минипробив и след това изравни резултата в мача.

Покрай серия бързи сервис геймове третият сет премина на скорост и се стигна до нов тайбрек. В него двамата си размениха по три възможности за успех, преди Раонич да направи 13:11.

Вавринка беше в по-добрата позиция в четвъртата част, като след пробив стигна до 5:3 и сервираше за изравняване на резултата. Канадецът отговори и върна пробива в решителния момент, за да насочи развоя към четвърти тайбрек. В него швейцарецът поведе с 2:0, но след това Раонич направи обрат и спечели мача.

Дневник