Нападателят на "Милан" Гонсало Игуаин ще доиграе сезона под наем в "Челси", съобщи "Скай спортс". Двата клуба вече са постигнали споразумение и се очаква скоро да обявят сделката.

Игуаин е собственост на "Ювентус", но през лятото беше преотстъпен на "Милан" за един сезон срещу наем от 18 милиона евро. В договора между двата италиански клуба беше заложена клауза за откупуване на стойност 36 милиона евро.

"Челси" ще плати остатъка от наема за този сезон, а през лятото ще може да удължи периода на преотстъпване с 12 месеца, пише още "Скай спортс".

Английският клуб иска на всяка цена да привлече централен нападател през януари. Сините имат сериозни проблеми на този пост. Алваро Мората, който беше купен от "Реал" (Мадрид) през лятото на 2017 г. за 60 милиона паунда, продължава да разочарова с представянето си.

През този сезон испанецът има девет гола в 24 мача във всички турнири, като често прави шокиращи пропуски.

Другият централен нападател в тима - Оливие Жиру, рядко получава шанс за изява от Маурицио Сари, който в последните седмици използва Еден Азар на върха на атаката.

В същото време Игуаин изживява трудни времена след трансфера си в "Милан". Аржентинският нападател има само осем попадения в 22 срещи през сезона. Той остана резерва в двубоя срещу "Ювентус" (0:1) за Суперкупата на Италия в сряда.

През уикенда треньорът на "Милан" Дженаро Гатузо намекна за раздяла с Игуаин. "Когато един играч си науми нещо, много трудно можеш да го убедиш в противното", каза бившият полузащитник.

Той все пак добави, че все още няма нищо сигурно. "Той все още не ми е казал, че иска да напусне. Все още чакам. Знаете какво имам предвид", завърши Гатузо.

Игуаин игра под ръководството на Маурицио Сари в "Наполи" през сезон 2015-2016. Това беше най-силната година в кариерата на аржентинския нападател, който вкара 38 гола в 42 мача във всички турнири.

Дневник