Португалец е бил арестуван в Будапеща, като според публикации в медиите задържането му е свързано с извличането на тайни документи от футболни клубове, пише Би Би Си.

Португалската полиция потвърди информацията за задържането на 30-годишния мъж, но без да посочва името му. Според медиите в иберийската страна мъжът се казва Руи Пинто.

Твърденията са, че арестуваният е свързан с Football Leaks - сайтът, който разпространи тайни документи на водещи футболни клубове. Португалецът е основният заподозрян за хакването на електронната поща на няколко клуба в родината си - "Порто", "Бенфика" и "Спортинг" (Лисабон).

Смята се, че в извлечените документи има информация за договорите на много играчи, както и за плановете на клубовете.

Испанският спортен всекидневник "Марка" пише, че след получаване на документите адвокат на мъжа се е свързвал с клубовете и е искал пари, за да не се огласяват данните.

Football Leaks направи серия разкрития, сред които най-значимите напоследък са свързани с подготовката на големите европейски клубове да се отделят в своя Суперлига. Другата тема е свързана с твърденията, че настоящият президент на ФИФА Джани Инфантино е закрилял ПСЖ и "Манчестър сити" при нарушения на финансовия феърплей в годините, когато беше генерален директор на УЕФА.

Дневник