Изпълнителният директор по търговските въпроси на Би Би Си Тим Дейви е отказал да оглави Висшата лига, обявиха от британската държавна телевизия. Дейви, който заема един от най-високите постове в студиата на Би Би Си, получи предложение да стане изпълнителен директор на английското футболно първенство, но заяви, че е отказал, като предпочита да остане на настоящата си работа.

Висшата лига усилено търси нов изпълнителен директор, след като Ричард Скъдамор се оттегля. Той беше начело в продължение на почти 20 години, а в края на 2018 г. беше съобщено, че Сузана Динадж ще оглави Лигата. В крайна сметка бившият главен ръководител на Animal Planet отказа.

Три седмици, след като беше представена от Скъдамор като негов наследник, Динадж съобщи, че няма да заеме поста.

В настоящата ситуация Ричард Мастърс, който временно заема позицията изпълнителен директор, след като също е на ръководен пост във Висшата лига. Очаква се комитетът по избора, който се оглавява от президента на "Челси" Брус Бък, да започне търсенето на нов кандидат. Според Sky News настоящият стратегически директор на телевизията ITV Том Бетс също е сред обсъжданите варианти.

Дневник