Матей Казийски заяви, че обмисля да се завърне в националния отбор по волейбол. Посрещачът заяви, че разглежда подобна възможност след връщането на Силвано Пранди като селекционер.

"Имам добра връзка с него и вече говорихме. Обмислям го", каза Казийски, цитиран от "Кориере дел Трентино". Той добави, че ще му трябва време, за да прецени каква позиция да заеме.

Наскоро Пранди беше назначен за селекционер на националите. Под негово ръководство българският отбор спечели последните си медали от голямо първенство - бронзът от европейското през 2009 г., като тогава Казийски беше част от състава.

Самият Пранди заяви през декември, че ще се постарае да върне Казийски. Тази година предстои европейско първенство, като България попадна в група с Франция и Италия.

"Сега ще опитам да говоря с играчите, да разбера тяхното състояние, колко са ентусиазирани да се впуснат в това приключение. Със сигурност бих искал да върна на волейболния свят удоволствието да наблюдава шампион като Матей Казийски в националния отбор. Със Соколов ще бъдат чудесна комбинация", каза Пранди пред "Гадзета дело спорт".

Казийски не е играл за България от лятото на 2012 г. Тогава той се оттегли след недоволство от начина на управление на федерацията и обясни, че докато не настъпи промяна, няма да се върне. Впоследствие неколкократно затвърди позицията си.

В интервю за "Дневник" през август 2015 г. звездата на световния волейбол каза, че е жертвал мечтите си с националния отбор заради принципите си.

Дневник