Спускането в Гармиш-Партенкирхен при мъжете от Световната купа по ски алпийски дисциплини беше отменено заради силен снеговалеж, обяви техническата комисия на Световната федерация по ски (FIS). Надпреварата не успя да започне, след като рейс директорът Маркус Валднер прецени, че условията не са подходящи.

Първоначално стартовата позиция беше свалена от 1690 на 1308 метра, но и след последната инспекция на трасето условията не позволяваха безопасна надпревара за спускачите.

Това е първото отменено спускане от началото на сезона. Тепърва ще се преценява за кога да бъде насрочен стартът. Възможностите са българският курорт Банско да приеме още един старт, след като между 22 и 24 февруари там ще има комбинация, супер-Г и гигантски слалом. До момента обаче никой курорт не приема четири старта в рамките на един уикенд.

Втората възможност е норвежкият център Квитфил, където на 2 и 3 март ще има спускане и супер-Г.

Спускането в Гармиш на пистата "Кандахар" е считано за една от петте класики в дисциплината, заедно с "Щрайф" в Кицбюел, "Лауберхорн" във Венген, "Саслонг" във Вал Гардена и "Критериум" във френския курорт във Вал д’Изер.

От началото на сезона бяха проведени шест спускания, в които имаше пет различни победителя. Доминик Парис триумфира в Бормио и Кицюел, докато по една победа взеха Беат Фойц, Макс Франц, Александър Оомод Килде и Винсент Крихмайер.

В дисциплината води Фойц с 420 точки, пред Парис с 320 и Кристоф Инерхофер с 260.

По програма в неделя ще се проведе гигантски слалом в Гармиш. Състезателите от скоростните дисциплини пък се насочват към Оре, където между 5 и 17 февруари е световното първенство.

Дневник