„Тотнъм" взе трета поредна победа във Висшата лига и излезе на второ място след успех с 1:0 над "Нюкасъл". Хюн Мин Сон се превърна в герой за "шпорите" като вкара единственото попадение на "Уембли" в един много тежък мач.

Трите точки обаче позволиха на "Тотнъм" да изпревари "Манчестър сити" и да се доближи на четири от лидера "Ливърпул". Тепърва предстои "гражданите" и мърсисайдци да изиграят срещите си от 25-ия кръг, като срещат съответно "Арсенал" и "Уест Хем".

Макар да бяха в пореден мач без двете си големи звезди Хари Кейн и Деле Али, които продължават да лекуват контузии, "шпорите" се проявиха на висота.

В основата отново бяха Сон и Фернандо Йоренте, както го сториха и в средата на седмицата срещу "Уотфорд".

Лондончани излязоха без изявен нападател, като в предни позиции Сон, Лукас Моура и Ерик Ламела сменяха местата си. Преди почивката футболистите на Маурисио Почетино действаха много активно и създадоха три отлични шанса за гол. Още в 17-ата минута "шпорите" можеха да открият, но удар на Моура срещна левия страничен стълб.

Само осем минути по-късно Ламела също удар греда. До края на първата част с нов голям пропуск се отчете Моура.

"Нюкасъл" стигна до няколко разбърквания, при които се видя, че защитата на домакините не е чак толкова уверена. След почивката "свраките" също проявиха активност и Саломон Рондон също удар греда след удар с глава.

Час след началото на мача на терена се появи и Фернандо Йоренте, който започна много по-сериозно да ангажира защитата на "Нюкасъл". Минутите обаче изминаваха и "Тотнъм" така и не успя да създаде нещо опасно.

В 84-ата минута Йоренте се пребори с Фабиан Шер за една висока топка на границата на наказателното поле и я свали за Сон. Кореецът финтира двама от "свраките" и с хубав удар вкара. В ситуацията и вратарят на "Нюкасъл" Мартин Дубравка не успя да се намеси по най-добрия начин,като късно видя топката.

"Нюкасъл" не успя да поднесе втора голяма изненада, след като в средата на седмицата спря "Манчестър сити".

Дневник