„Левски" остава без победа в зимната подготовка, след като записа трета поредна загуба в общо четвъртата си проверка. Футболистите на Георги Дерменджиев завършиха 1:2 с руския "Урал".

За разлика от предишния мач "Левски" показа по-добра игра, особено след почивката, но грешките в защита натежаха. До деветата минута "Урал" поведе с голове на Панюков, а за "Левски" точен през втората част беше Станислав Костов.

Преди мача с руския тим "Левски" загуби от китайския "Хенан" и "Висла" (Плоцк). В началото на подготовката "Левски" завърши наравно с УФА (1:1).

И в този мач Георги Дерменджиев предприе промени. Той пусна младия Илия Юруков от първата минута, а Богдан Вашчук изненадващо беше на крилото.

Още до деветата минута сините изоставаха с 0:2 след грешки в защитата. След по-малко от три минути игра "Урал" откри след пробив по дясното крило на Николай Димитров. Българинът проби и върна към Андрей Панюков около точката на дузпата. Първоначално Николай Михайлов отрази изстрела, но след това топката малко случайно се отби в Милош Цветкович и се върна обратно към вратата, удари се в гредата и за Панюков не беше проблем да вкара – 0:1.

В деветата минута руснаците стигнаха до втори гол. Точен отново беше Панюков, който остана непокрит след корнер на около седем метра от вратата и след разписа.

До края на първата част "Левски" стигна до епизодични моменти, в които беше близо до вратата на руснаците. Най-големите опасности дойдоха от Давид Яблонски и опорния халф Хали Тиам.

След почивката на терена се появи Станислав Костов и това освежи играта на сините. Голмайсторът на "Левски" от есента се разписа в 51-ата минута, когато Паулиньо проби отляво и стреля, ударът му първоначално беше спасен, но при добавката Костов не сбърка.

Последваха добри минути за "Левски". До 70-ата минута футболистите в синьо действаха много по-силно и притиснаха своя съперник, но така и не стигнаха до втори гол. В заключителните 20 минути обаче сините дадоха инициативата на "Урал". Само добрите изяви на резервния вратар Николай Кръстев обаче предотвратиха сигурен гол за руснаците.

До началото на пролетния полусезон "Левски" ще изиграе още два мача. На 5 февруари сините срещат "Судува", а на 8-и – "Чукарички".

Дневник