„Лудогорец" приключи зимната си подготовка с нова загуба, отстъпвайки с 1:3 на шампиона на Сърбия "Цървена звезда". В пореден мач българският първенец допусна много грешки в защита и отново не успя да запази мрежата си суха.

Във всички срещи от подготовката "Лудогорец" допусна попадения, а освен това завършва лагера с две победи и четири загуби, а головата разлика е 10:14.

Победите дойдоха срещу "Хонвед" (4:2) и "Ахмат" (4:3), а загубите освен от "Звезда" бяха от "Ботошани", "Клуж" и "Лехия".

Срещу участника в Шампионската лига "Лудогорец" използва различни футболсти в двете полувремена. Единствено Пламен Илиев, Антон Недялков, Козмин Моци и Натанаел останаха на терена 90 минути.

След първи 15 минути, които минаха при поделено надмощие "Звезда" започна да изглежда по-опасно. Сърбите откриха в 33-ата минута, когато Бен се оказа непокрит в наказателното поле и се разписа с глава. Той се пласира зад гърба на централните защитници и не остави шансове на Пламен Илиев от около 10 метра.

"Лудогорец" отговори с няколко добри атаки, но на вратата на сръбския тим добре се намеси бившият страж на българския шампион Милан Борян.

Две минути преди паузата "Лудогорец" вече изоставаше с 0:2. Точен за "Звезда" беше Боаки. Той вкара след нова груба грешка на българските бранители, които проспаха извеждащ пас към него.

След почивката "Лудогорец" се активизира и в 54-ата минута върна едно попадение чрез Вандерсон. Бразилецът се разписа след хубава атака отляво. Той разигра с Антон Недялков с двойно подаване и нахлувайки в наказателното поле си нагласи топката на левия крак, след което вкара.

Постепенно натискът на "Лудогорец" намаля и "Звезда" се възползва на свой ред, като четвърт час преди края стигна до нов гол. Негов автор стана звездата на сърбите Милан Павков, който се разписа с мощен удар с левия крак.

Дневник