Гонсало Игуаин започна обещаващо кариерата си в "Челси" и вкара два гола при победата с 5:0 над последния във Висшата лига "Хъдърсфийлд". Сините приеха "териерите" на гърба на две поредни загуби, включително с 0:4 от "Борнемут" през седмицата, но показаха много добра игра.

Успехът е най-убедителният за тима на Маурицио Сари от октомври, когато с 4:0 беше победен "Бърнли".

Освен Игуаин два гола отбеляза и Еден Азар, a един добави Давид Луиз. Силно се представи и Н’Голо Канте, който се отчете с асистенции за попаденията на аржентинеца. За пръв път от 2000 г. играч на сините дебютира с два гола в домакински мач. За последно това беше правил хърватинът Марио Станич срещу "Уест Хем".

Игуаин се нуждаеше само от 16 минути, за да открие головата си сметка за "Челси". Той получи много хубаво подаване от Канте и с плътен удар от малък ъгъл не остави шансове на Йонас Льосъл.

В добавеното време на първата част "Челси" получи дузпа. Сесар Асполикуета тръгна от собствената половина и беше повален на границата на наказателното поле от Качунга. Съдията Пол Тиърни прецени, че това е нарушение и отсъди дузпа.

От бялата точка Азар беше точен с мощен удар в долния десен ъгъл на Льосъл.

Отново Азар се разписа в 66-ата минута, с което окончателно уби интригата в мача. Рос Баркли отне топката в средата на терена и изведе белгиеца, а той финтира вратаря и от малък ъгъл беше точен – 3:0.

До края на мача "Челси" свали темпото, но все пак остана време за четвърти гол. Игуаин се разписа по впечатляващ начин след нов пас на Канте. В 69-ата минута аржентинецът не остави шансове на Льосъл с параболичен удар.

Крайният резултат оформи Давид Луиз с в 87-ата минута. Бразилецът беше точен с глава след центриране от корнер.

Дневник