Шампионът "Байерн" (Мюнхен) допусна грешна стъпка в битката за титлата в Бундеслигата. Баварците загубиха с 1:3 гостуването си на "Байер" (Леверкузен) и вече изостават със седем точки от водача "Борусия" (Дортмунд).

"Байерн" поведе с гол на Леон Горецка през първото полувреме, но след вихрена втора част "Байер" (Леверкузен) обърна развоя на мача с попадения на Леон Бейли, Кевин Фоланд и Лукас Аларио.

От грешната стъпка на "Байерн" се възползва "Борусия", който завърши 1:1 при гостуването си на "Айнтрахт" (Франкфурт). Тимът на Люсиен Фавър събра 49 точки и има седем повече от шампионите.

В центъра на събитията отново беше капитанът на "Борусия" Марко Ройс. Германският национал вкара гола за своя отбор, докато Лука Йович се разписа за "Айнтрахт".

Още при първата си атака домакините застрашиха вратата на Улрайх. Топката стигна до Фоланд след колебливи действия в защитата на "Байерн", като ударът на нападателя се отби в ръката на Матс Хумелс. Съдията прецени, че няма основание да отсъди дузпа и играта продължи с корнер.

"Байер" (Леверкузен) продължи устремно с изпращането на много футболисти в атака, но шампионите удържаха на натиска. Постепенно "Байерн" изнесе играта в предни позиции, но неточността в завършващата фаза запази резултата непроменен.

В 40-ата минута със самоотвержено действие Горецка спря опасна контраатака на "Байер" (Леверкузен) . "Байерн" се организира бързо и в ответната атака Кингсли Коман се откъсна сам срещу вратаря. Изстрелът на французина беше спасен, а впоследствие именно Горецка даде преднина на отбора си, след като засече центриране на Томас Мюлер отдясно.

В добавеното време гол на Роберт Левандовски беше отменен заради засада. При положението съдията изчака няколко минути, преди да получи инструкции от видеоасистентите.

Началният ентусиазъм в играта на "Байер" (Леверкузен) се завърна и резултатът беше изравнен в началото на втората част. Бейли се разписа от пряк свободен удар, като Улрах закъсня с реакцията си.

Обратът стана факт в 63-ата минута, когато Фоланд завърши бърза контраатака на домакините. "Байерн" се опита да се върне в мача, но третият гол на "аспирините" сложи край на интригата. Аларио сложи точка на спора в 87-ата минута.

Дневник