"Ювентус" пропусна да увеличи аванса си на върха в Серия А, след като завърши наравно 3:3 с "Парма" на своя стадион. "Бианконерите" водеха с два гола, но позволиха на новака в шампионата да им отмъкне точка.

"Парма" изигра силно второ полувреме, като два пъти намаляваше аванса на "бианконерите", а третата минута на добавеното време стигна и до точката.

Над всички в срещата беше Кристиано Роналдо, който се разписа два пъти и добави една асистенция. Португалецът вече има 17 гола от началото на сезона в Серия А и по този начин поведе при реализаторите, като има с един гол повече от Фабио Куалярела.

"Ювентус" пропусна да вземе седма поредна победа като домакин. Дотук през сезона "бианконерите" все още нямат загуба - 19 победи и три равенства. На "Алианц стейдиъм" тимът е спечелил 32 от възможни 36 точки.

"Ювентус" откри в 36-ата минута, когато Роналдо се разписа. Португалецът беше точен след подаване на Блез Матюиди, но и при малко куриозна ситуация. Той изгуби баланс на тялото залитна, като по този начин топката стана неспасяема за вратаря на "Парма" Сепе.

Малко преди паузата "бианконерите" получиха дузпа, след като реферът Пиеро Джакомели видя нарушение на на Симоне Якопони срещу Мартин Касерес. Стигна се до преглед на системата за видеоповторения, след което Джакомели прецени, че фаул няма.

Секунди по-късно Роналдо отново беше близо до гол, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

През втората част шампионите продължиха да играят по-добре, а два пъти на отлични позиции се озова Сами Кедира. В 58-ата минута германският национал удари греда, а само три минути по-късно Сепе спаси нов негов изстрел.

Все пак в 62-ата минута домакините вкараха и втори гол, а негов автор стана Даниеле Ругани. "Бианконерите" разиграха продължително след корнер, като Манджукич опита центриране, но то се оказа дълго за Роналдо.

Португалецът успя само да отклони леко топката, която стигна до Ругани и бранителят нямаше проблем от около шест метра да се разпише.

Само три минути по-късно "Парма" върна едно попадение, с което върна и интригата на "Ювентус стейдиъм". Юрай Куцка проби отдясно и центрира на далечната греда, а там непокритият Барила се разписа с глава.

Радостта на гостите не трая много дълго, след като минута по-късно Роналдо пак се разписа и върна аванса на домакините от два гола.

След този момент те решиха, че са спечелили мача, но в заключителните минути гостите потърсиха изравняване и стигнаха до него. Това стана факт в третата минута на добавеното време, когато Жервиньо беше точен.

В друг мач по-рано днес "Наполи" победи "Сампдория" с 3:0. Точни за неаполитанците бяха Аркадиуш Милик, Лонрецо Инсине и Симоне Верди от дузпа.
Дневник