Васил Божков ще се ангажира с оздравяването и финансовата издръжка на "Левски". Това обяви компанията му "Нове холдинг" в кратко съобщение до медиите. От него не става ясно дали бизнесменът ще придобие собствеността на футболния клуб.

"Левски" е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньорство", се казва в съобщението на "Нове холдинг".

"Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат", допълват от компанията, която обичайно официализира плановете и действията на Божков.

"Дневник" потърси за коментар новия изпълнителен директор на "Левски" Павел Колев, но без успех.

В края на януари Колев обяви, че клубът ще има нови собственици. На 6 март е насрочено общо събрание на акционерите, на което се очаква да бъдат обявени промените в собствеността.

Миналата седмица доскорошният заместник изпълнителен директор на Българския футболен съюз директно посочи Божков като главно действащо лице в новата структура.

"Васил Божков ме спечели с много ясен бизнес план за това как "Левски" да излезе поне на "брейк ивън" (Break-even), както се казва на английски - да не губи пари, ако не да печели. С желанието си да инвестира в инфраструктура и школа, с желанието си да направи отбора по-български, така че феновете да се идентифицират по-лесно с него и да го обичат повече, както са го обичали преди години", каза Колев.

Дневник