„Ферари" впечатли конкурентите си в първите тестове във Формула 1. С добрите си резултати на пистата "Каталуня" Скудерията изглежда една стъпка напред в подготовката спрямо "Мерцедес".

Себастиан Фетел и Шарл Льоклер дадоха най-бързи времена съответно в първия и втория ден, като болидът на "Ферари" се държеше стабилно в кратки и дълги излизания на пистата. "Мерцедес" показа скорост в последния ден, но "сребърните стрели" трябва да покажат повече, ако искат да спечелят шеста поредна титла при пилотите и конструкторите.

Световният шампион и пилот на британския тим - Люис Хамилтън, отличи добре свършената работа на конкурентите. "Ферари" бяха много, много силни, както видяхте. Изглежда, че са по-добри от миналата година, което означава, че предизвикателството ще бъде още по-голямо за нас".

Според Льоклер, който смени Кими Райконен във "Ферари", е твърде рано да се правят изводи за състоянието на отборите. 21-годишният пилот вярва, че тимовете имат резерви в представянето в тестовете.

"Темпото няма значение в момента, защото това са в тестове. Те (конкурентите) вероятно не натискат докрай, както и ние. Не знаем до каква степен другите крият скоростта си, така че ще видим в първото състезание", каза Льоклер.

Вторият етап от тестовете ще се проведе от 26 февруари до 1 март. Сезонът започва на 17 март с надпреварата в Мелбърн.

Дневник