Един от най-изявените фенове в агитката на ЦСКА - Иван Велчев-Кюстендилеца, получи едногодишна забрана за посещаване на спортни събития в България и чужбина. Той беше осъден от Районния съд в Пловдив за участие в сбиване по време на футболна среща, като трябва да плати и глоба от 2000 лева.

Велчев има 13-дневен срок да обжалва. От пресслужбата на Районния съд в Пловдив заявиха пред "Дневник", че докато срокът не изтече, присъдата не влиза в сила. Това означава, че Велчев, който разпява сектора с най-запалените привърженици на ЦСКА, ще може да бъде на дербито с "Левски" в неделя.

Присъдата е заради участието на Велчев в масовото сбиване от мача с "Локомотив" в (Пловдив) в края на ноември 2017 г. Въпреки нахлуването на десетки фенове на пистата на стадион "Локомотив", само десет са получили различни наказания - глоби и забрани за посещаване на мачове по закона за футболното хулиганство.

Велчев пък е единственият, срещу когото районната прокуратура е внесла обвинителен акт в съда, като му е повдигнато обвинение в извършване на едро хулиганство, обясняват от пресслужбата. Привърженикът на ЦСКА е оправдан по това обвинение, но е осъден за спортно хулиганство - участване в сбиване.

Велчев е сред основните лица във фракцията "Енимълс". Той беше и човекът начело на фирмата "Ред енимълс", свързвана на практика със собственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев, която спечели търга за емблемата на ЦСКА с предложение от 8 млн. лева. След превеждането на сумата собственик на "Ред енимълс" стана счетоводителят на Ганчев - Искра Григорова.

Сбиването на мача между "Локомотив" и ЦСКА беше свързано с участието на руски хулигани. От пловдивския клуб отрекоха да са замесени в допускането им на пистата.

Дневник