ЦСКА има шанс за титлата и може да тръгне към нея при победа над "Левски" в неделя. Такова мнение изказа треньорът на червените Любослав Пенев преди срещата със сините. След успеха над "Ботев" (Враца) в средата на седмицата ЦСКА вече е на пет точки зад "Лудогорец".

Пенев обясни, че иска в ЦСКА да разчита на поне две тактически постройки. "Винаги по време на мач, според развитието на мача, могат да настъпят промени. Аз имам навика да правя много ротации и мога да кажа, че се получава".

На "Българска армия" имат проблеми с контузени и наказани, а през зимата бяха напуснати от няколко играчи. В същото време не дойдоха нови.

"Само така изглежда. Въпреки че са млади футболисти (Иван Турицов, Ангел Лясков и Стойчо Атанасов), ще има наказани, контузени, но имаме достатъчно футболисти, с които да изиграем един силен двубой. Ние винаги гледаме към трите точки. Това е мачът, който го чака цяла България", каза Пенев пред "Диема Спорт".

"Мачът с най-много заряд, с най-много емоции. Това са двата клуба в България. Където и да се намират двата отбора, както и да играят, в каквато и форма да се намират, това си е топ мача за България".

Според треньора на червените тимът му може да навакса петте точки изоставане от "Лудогорец".

"Ние разбира се имаме цели и целта пред ЦСКА винаги е била да бъде шампион. Изоставаме с няколко точки, но мисля, че това ще бъде наваксано. Имаме мачове срещу всички отбори. Ние се целим в първото място. Кой къде се намира в момента не е толкова важно. Важно е къде ще завърши в края на първенството. Ние не трябва да подценяваме нито един мач".


Колегата му Георги Дерменджиев също постигна първа победа в средата на седмицата, когато "Левски" победи "Витоша" с 2:0. Според опитния специалист успехът е бил важен от психологическа гледна точка.

"Левски" има да извърви крачка по крачка. Трябва да е методично. Няма как да се прескачат крачки, не трябва да се заблуждаваме в това отношение. Има създадена обстановка за това развитие на "Левски", от което съм изключително доволен. Всичко се нормализира, което е добре за играчите", каза треньорът.

Дерменджиев описа и очакванията си преди дербито в неделя. "За футбола е хубаво, че ще има зрители и интересът ще е голям. Зарядът в отборите също ще е голям. Моментното състояние няма да е решаващо за точно този мач".

"Искам отборът да изиграе дербито на добро интелектуално ниво. Това значи да бъдем разумни и да играем така, че за да го спечелим".

Дневник