"Барселона" взе важна победа при гостуването на "Севиля" с 4:2 в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. Шампионите направиха поредна стъпка към защитата на титлата в Испания, а в основата на успеха беше Лионел Меси. Лидерът на каталунците отбеляза хеттрик и асистира за четвъртото попадение.

С успеха "Барселона" поведе с 10 точки пред "Атлетико" (Мадрид) преди "дюшекчиите" да изиграят двубоя си от кръга.

На традиционно негостоприемния "Рамон Санчес Писхуан" каталунците трябваше да обръщат резултата от 1:2, като изоставаха след 45 минути. В 22-ата минута Хесус Навас откри за домакините след контраатака. Той вкара след подаване на Уисам Бен Ядер.

Само четири по-късно Меси изравни с невероятно изпълнение. Аржентинецът се разписа след асистенция на Иван Ракитич, но до почивката "Барселона" пусна втори гол. Това се случи в 42-ата минута, когато се разписа Габриел Меркадо.


През втората част тимът на Ернесто Валверде продължи да има проблеми, най-вече с контраатаките на "Севиля". На преден план обаче излезе Меси, който се оказа с решаваща роля.

Аржентинецът вкара в 67-ата минута след подаване на Усман Дембеле, а пет минути преди края на срещата изведе "Барселона" напред. Той беше оставен непокрит в наказателното поле и технично прехвърли вратаря на андалусийците.

За Меси това е 36-и гол в 35 мача срещу "Севиля". Той вече има 50 хеттрика в кариерата (44 за "Барселона" и шест за Аржентина), като от тях 32 са в Ла Лига. Меси увеличи и актива си в голмайсторската класация, като има 25 попадения в 23 мача.

Крайното 2:4 оформи Луис Суарес в третата минута на добавеното време след подаване на Меси.

Дневник