"Ливърпул" се върна на върха във Висшата лига, но не успя да се откъсне драстично от "Манчестър сити", след като завърши наравно с "Манчестър юнайтед" - 0:0. Гостуването на мърсисайдци на регионалния им съперник беше далеч от най-качествените срещи през сезона и премина в битка на терена.

За 90 минути съставът на Юрген Клоп отправи само един точен удар по посока вратата на гостите. Голямата звезда на мърсисайдци Мохамед Салах не беше на висота, като не застраши с нищо защитата на "червените дяволи".

Двубоят беше важен за мърсисайдци, след като досега те бяха с мач по-малко от шампиона "Манчестър сити".

След като двата тима са с равен брой срещи - по 27, "Ливърпул" води с 66 точки, срещу 65 за "Сити".

Двубоят беше исторически за вратаря на "Юнайтед" Давид де Хеа, който става едва седмият в историята на Висшата лига със 100 сухи мрежи. Испанецът е вторият след легендата на "червените дяволи" Петер Шмайхел, достигнал до тази бройка.

Първата част премина в тактическа битка и много единоборства на "Олд Трафорд", което ограничи до минимум головите положения пред двете врати. До почивката бяха извършени общо четири промени, като всички бяха принудителни.

Солскяр трябваше да вади от игра Андер Ерера, Хуан Мата и Лингард. Фрапантен беше последният случай, при който Лингард се появи на терена в 25-ата минута и беше сменен само две минути преди паузата.

"Ливърпул" пък беше сполетян от травма на Роберто Фирмино. Вместо него влезе Даниел Стъридж.

През първото полувреме гостите отправиха само един точен удар, като положенията за тима на Юрген Клоп бяха много малко. Мохамед Салах остана изолиран в предни позиции, като от това страдаше цялата игра на червените.

За "Юнайтед" се откри отличен шанс пред Ромелу Лукаку в 41-ата минута, но белгиецът не успя да си спре топката. Гостите контролираха топката в по-голяма чaст от времето, но това не носеше предимство чисто игрово на състава на Клоп.

През второто полувреме играта на двата тима продължи да не върви. Ситуацията на терена не се промени драстично, след като "Ливърпул" държеше топката, но срещна много добре организиран тим срещу себе си, който рядко грешеше. Солскяр беше подредил отлично играчите си, които в защита не оставяха никакви празни пространства.

Четвърт час преди края гол на домакините беше отменен заради засада.

След като играта не вървеше се наложи Клоп да вади дори звездата си Салах и да търси развитие с центрирания, разчитайки на високия Дивок Ориги.

До края на двубоя не се случи нищо интересно и по този начин "Ливърпул" взе само точка от "Олд Трафорд".

Равенството остави "Юнайтед" извън топ 4, след като в същото време "Арсенал" победи "Саутхемптън" с 2:0 и се изкачи на четвъртата позиция. "Артилеристите" стигнаха до успеха с голове на Александър Лаказет и Хенрик Мхитарян през първата част.

Тимът на Унай Емери има 53 точки, с една повече от "Юнайтед". Шестият "Челси" е с 50 и мач по-малко.

Дневник