"Реал" (Мадрид) стигна до трудна победа над "Леванте" като гост в мач от 25-я кръг на Ла Лига. Мадридчани взеха три точки и се доближиха на девет от лидера "Барселона" преди сблъсъка между двата тима.

Между каталунците и "Реал" е "Атлетико" (Мадрид), който има 50 точки, седем по-малко от "Барселона".

Второто издание на "класико" за шампионата ще се проведе в събота на "Сантяго Бернабеу". Преди това двата тима ще играят в Мадрид и във втори полуфинал за Купата на краля.

На градския стадион във Валенсия и двата гола за "Реал" паднаха след точно изпълнени дузпи. В 43-ата минута Карим Бензема се разписа от 11-те метра, след като наказателният удар беше отсъден с помощта на технологията за видеоповторения.

Съдията Игнасио Иглесиас Вилянуева се допита до VAR след съмнения за игра с ръка на защитник на "Леванте". Преди това реферът подмина претенции и на домакините за 11-метров удар. Въпреки това при тях реферът дори не реши да изгледа повторение.

Това се случи след сблъсък в наказателното поле между Даниел Карвахал и Хосе Моралес.

След почивката "Леванте" се активизира и в 60-ата минута изравни. Капитанът Хосе Моралес напредна отляво и намери Рожер Марти, който се разписа.

Малко преди края на двубоя съдията даде и втора дузпа за "Реал". Той прецени, че Дукуре извършва нарушение срещу Каземиро в 78-ата минута и даде 11-метров удар. Реферът изгледа ситуацията на повторение. Макар контакт между бранителя и Каземиро да нямаше, и бразилецът да симулираше, то съдията даде дузпа.

От 11-те метра резервата Гарет Бейл се разписа само четири минути след появата си на терена.

До края на срещата имаше и два червени картона. Първо за Начо от гостите, а после и за Рочина, който вече беше сменен от "Леватен".

Дневник