„Витоша" (Бистрица) обяви привличането на бившия български национал Емил Гъргоров. От клуба не обявиха подробности по договора, като в сайта на тима се казва, че 38-годишният атакуващ халф "ще подсили редиците на "тигрите" в предстоящите тежки пролетни битки".

Според информацията Гъргоров е картотекиран и ще бъде в групата на "Витоша" за днешното гостуване на "Септември".

"Ръководството на "Витоша" (Бистрица) приветства с добре дошъл един от най-титулуваните футболисти у нас и му пожелава успех със зелената фланелка", се казва в сайта на тима.

Гъргоров е без отбор от лятото на 2018 г. За последно юношата на "Локомотив" (София) игра за "ЦСКА 1948" в третото ниво, където вкара 13 гола в 19 мача.

Върхът в кариерата на Гъргоров беше престоят му в ЦСКА от 2002 до 2006 г. В България той е играл още за "Локомотив" (София), "Лудогорец", Локомотив (Пловдив), "Берое" и "ЦСКА 1948", а в чужбина е носил екипите на френския "Страсбург", румънския "Университатя" и китайския "Шъдзяджуан".

Гъргоров е един от най-титулуваните български футболисти с пет титли на България (три с ЦСКА и две с "Лудогорец"). Полузащитникът е печелил още три пъти Купата на страна и веднъж Суперкупата.

За националния отбор Гъргоров е изиграл 22 мача, в които има три гола.

Дневник