"Челси" глоби вратаря си Кепа Арисабалага след отказа му да бъде сменен срещу "Манчестър сити" във финала за Купата на лигата, загубен след дузпи. Испанецът ще трябва да се прости с възнаграждението си за една седмица.

Арисабалага пострада след спасяване на Серхио Агуеро в последните мигове от продълженията и мениджърът Маурицио Сари предприе смяна. Резервата Уили Кабайеро се подготви да влиза, но титулярният страж в мача отказа да излезе.

След двубоя Сари обяви, че се е получило "голямо недоразумение", тъй като той мислел, че вратарят е получил крамп.

Арисабалага се извини на Сари, съотборниците си и привържениците. Въпреки това "Челси" го глоби и обяви, че парите ще отидат във фондацията на клуба.

"Мислих много за събитията от неделя. Въпреки че имаше недоразумение, допуснах голяма грешка с начина, по който подходих. Исках да се извиня лично на треньора, на Уили, на съотборниците си и на клуба. Направих го и сега искам да предложа извиненията си и на феновете", каза вратарят и добави, че ще си вземе поука.

"Поговорихме добре. Имаше недоразумение, но той разбира, че е направил голяма грешка в начина, по който реагира", заяви Сари.

Медиите и запалянковците в Англия се изказаха критично за поведението на Арисабалага, но и посочиха, че това е удар по авторитета на мениджъра. Сари е поставен в тежко положение заради слабите резултати на "Челси".

Дневник