Очакваният незабавен реванш между непобедените шампиони в тежката категория в бокса Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри няма да се състои. Фюри обяви в сряда, че иска да се изправи срещу друг опонент през май или юни, а в края на годината може да помисли за двубой с Уайлдър.

30-годишният британец и 33-годишният американец се изправиха един срещу друг на 1 декември в Лос Анджелис в битка за най-престижната титла в тежката категория - на Световния боксов съвет (WBC). Двубоят завърши при спорно равенство, с което Уайлдър запази пояса.

След срещата двамата боксьори обявиха, че са готови да се срещнат отново. Реваншът беше считан за сигурен, а WBC даде зелена светлина за провеждането му. Очакванията бяха двубоят да се състои през май в Ню Йорк или Лас Вегас.

Миналата седмица обаче Фюри изненадващо подписа договор с компанията на американския промотър Боб Аръм "Топ ранк". Британецът се споразумява с ESPN да излъчва на американска територия следващите му пет мача, като за това ще получи 80 милиона паунда.


Още тогава се разбра, че шансовете за незабавен реванш са нулеви. Причината е, че Уайлдър е част от най-големия конкурент на "Топ ранк" в Америка - РВС на Ал Хеймън. Освен това правата за излъчването на мачовете на американеца се държат от "Шоутайм", която изключително рядко работи с ESPN.

"Говорихме с Тайсън. Той взе решение да продължи напред с друг мач и да се насочи към Уайлдър след това", заяви президентът на "Топ ранк" Тод Дюбьоф, цитиран от ESPN.

На този етап няма яснота кой ще е следващият съперник на Фюри. Сред споменаваните варианти е Кубрат Пулев, който също подписа договор с "Топ ранк" преди Нова година. Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като така българинът ще рискува позицията си на задължителен претендент за една от световните титли на Антъни Джошуа.

"Очевидно е, че Фюри не иска да се бие с нас сега. Надяваме се, че след това ще се изправи с Дионтей. Междувременно ние трябва да направим друг мач. Нашето желание беше Фюри. Нямахме интерес към друг двубой. Всичко, което чувахме от Фюри е, че иска реванш с Дионтей. Такова беше и нашето желание. Не обаче и неговото", каза промотърът на Уайлдър Шели Финкел.

Шампионът на WBC, който има 39 нокаута и 40 победи в 41 мача, почти сигурно ще се изправи срещу сънародника си Доминик Бризил. 33-годишният боксьор от Калифорния има 20 победи в 21 мача, като единствената му загуба е от Джошуа през лятото на 2016 г.

По думите на Финкел съперникът на Уайлдър ще бъде обявен в края на тази или началото на следващата седмица, а предпочитана дата за двубой е 18 май.

"Ясно ни беше, че се заканваш, защото знаеш, че следващият ти мач няма да е с мен. Вместо това предпочете първо да направиш една загрявка. Не те обвинявам. Вероятно и аз бих, ако бях видял мозъка си разпръснат по целия ринг", обърна се Уайлдър към Фюри след проваления реванш.

Дневник