УЕФА разследва капитана на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос за умишлено изкаран жълт картон. В основата са действията на защитника в края на мача с "Аякс" в Амстердам от осминафиналите в Шампионската лига.

Рамос извърши нарушение в последните минути и получи жълт картон. Това беше третият му картон в турнира през сезона, заради което ще пропусне реванша в Мадрид, но няма да е застрашен да не играе в четвъртфиналите, ако отборът му се класира.

"Гледайки резултата, ще излъжа, ако кажа, че не го направих нарочно. Това е нещо, за което мислех. Без да подценявам съперника, нито казвам, че интригата в двойката е приключила, но във футбола е необходимо да взимаш трудни решения, така че реших да го направя", каза след двубоя Рамос, цитиран от "Ройтерс".

По-късно обаче защитникът промени тезата си и заяви, че нарочно е извършил нарушението, но не за да си изкарва картон.

"В играта винаги има много напрежение и трябва да взимаш решения за секунди. Най-доброто нещо от вечерта е резултатът, а най-лошото е, че няма да играя във втората среща заради един момент в мача", написа Рамос в "Туитър".

Дисциплинарната комисия на УЕФА вече наказва футболисти по точката "умишлено получаване на жълт картон". Преди година защитникът на "Реал" Даниел Карвахал беше наказан с допълнителен мач и пропусна осминафинала срещу ПСЖ.

Дневник