ЦСКА реализира пореден трансфер през зимната пауза, след като продаде нападателят си Мауридес в китайския "Чангчун Ятай". Новината беше съобщена от официалния сайт на ЦСКА, добавяйки че Мауридес е подписал за две години с новия си тим.

Според transfermarkt.de трансферната сума е 1 милион евро.

Мауридес пристигна в ЦСКА през миналото лято на мястото на продадения също в Китай Фернандо Каранга. Нападателят пристигна от португалския "Белененсеш" за 300 хиляди евро. Той изигра 27 мача, в които се разписа 13 пъти.

Бразилецът игра много силно през есента, но постепенно загуби форма. През зимната пауза Мауридес беше сигурен за австрийския "Рапид" (Виена), но трансферът му пропадна в последния момент. Впоследствие той изгуби мястото си в състава, а в последния двубой с "Левски" дори не беше в групата.


"Чангчун Ятай" отпадна от елита на китайския футбол, след като завърши 15-и през миналия сезон. Тимът е шампион от 2007 г.

"Финансовите параметри по трансфера остават конфиденциални. Кариоката е привлечен, за да помогне на отбора бързо да се завърне в Супер лигата на страната", добавиха от ЦСКА. "Благодарим на Мауридес за себераздаването с червената фланелка и му пожелаваме здраве и много успехи".

Това е втори трансфер на ЦСКА през зимата. Преди това червените продадоха Кирил Десподов в "Каляри", обявявайки трансфера за рекорден.

Дневник