"Барселона" стигна финала в Купата на краля за шеста поредна година след гръмка победа над "Реал" (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу" с 3:0. Каталунците надхитриха своя съперник в сърцето на Мадрид във втория полуфинал, след като в първия двубой резултатът беше 1:1.

Луис Суарес и Усман Дембеле бяха в основата на успеха, като уругваецът се разписа два пъти, а френското крило записа две асистенции. Третото попадение беше автогол на Рафаел Варан. И трите гола паднаха през втората част, след като преди почивката "Реал" доминираше".

Каталунците неизменно печелят турнира в последните му четири издания. Тимът, който има рекордните 30 титли в Купата на краля ще чака победителя от втората среща, в която се изправят "Бетис" и "Валенсия". След първия мач резултатът е 2:2.

Двубоят на "Сантяго Бернабеу" започна с много нерви и остри влизания от играчите и на двата тима. Едва след 15-ата минута футболистите се отърсиха от напрежението и започнаха да атакуват по-масирано.

По-добрите положения бяха за домакините, които действаха много по-опростено и доста по-ефективно. Бързо футболистите на Солари пренасяха топката в предни позиции, но последното подаване не се получаваше.

В 14-ата минута "Реал" имаше претенции за дузпа, когато Винисиус падна в наказателното поле след контакт Нелсон Семедо. Съдията Санчес обаче прецени, че нарушение няма.

Малко по-късно мадридчани създадоха и първата си голова възожност, но вратарят на каталунците Марк-Андре тер Стеген беше на висота. Той много бързо скъси ъгъла до нападателя на "Реал" и блокира неговия изстрел.

За "Барселона" всичко се свеждаше до Лионел Меси, но в големи части от първата част аржентинецът беше далеч от вратата на Кейлор Навас. Едва след 30-ата минута гостите се задържаха малко по-трайно пред полето на "Реал". Прострелни подавания на Дембеле и Суарес обаче не бяха засечени от игрази в червено-синьо.

В края на първото полувреме отново "Реал" беше по-активен, опитвайки да стигне до ценен гол. След грешка на Пике в центъра на терена, Каземиро му открадна и веднага подаде към Винисиус.

Младият нападател се засуети и ударът му беше блокиран от Клеман Ленгле, след което топката се върна във Винисиус, който пък подаде на Бензема. Ударът на французина обаче беше избит от Тер Стеген.

За 45 минути "Барселона" имаше притежание на топката над 60%, но въпреки това отправи само един удар, който беше неточен.

Само пет минути след подновяването на играта "Барселона" успя да поведе и по този начин опря домакините до стената. В 50-ата минута Луис Суарес се разписа след хубав пробив на Дембеле отляво и добро подаване на французина.

Суарес стреля без никакво забавяне и не остави никакви шансове на Кейлор Навас - 0:1.

Попадението на уругваеца беше изобщо първият точен удар на "Барселона" в срещата. За нападателя на "Барселона" пък това беше 10-и гол срещу "Реал" в общо 13 мача с тима от Мадрид.

"Реал" опита да отговори бързо и се хвърли масирано в атака. Тер Стеген обаче отново прояви отличен рефлекс, правейки спасяване срещу левия защитник Серхио Регильон. Малко по-късно и Карим Бензема беше близо до попадение, но ударът му мина над вратата.

Най-активният в редиците на домакините Винисиус се отчете с нов голям пропуск в 66-ата минута. Младият нападател излъга двама бранители на гостите, но ударът му мина покрай вратата.

Това пречупи "Реал" и "Барселона" много бързо се възползва. В 69-ата минута каталунците стигнаха до втори гол. В неговата основа беше отново Дембеле, който центрира остро към Луис Суарес, а в опита си да изчисти Рафаел Варан си вкара автогол.

В рамките само на няколко минути "Реал" буквално капитулира и малко по-късно "Барселона" получи дузпа. В 73-ата минута Суарес беше повален от Каземиро в наказателното поле, когато "Реал" беше с човек по-малко.

Потърпевшият застана зад топката и с техничен удар копна топката, за да я прати отново в мрежата на Навас - 0:3.

Дневник